MF har specialiserat sig på prototyp- och kortserietillverkning. Våra orderstorlekar är idag mellan 1-10 detaljer, i vissa undantagsfall något större serier om 50,100, 200.

Vi bearbetar i Mazaks flerfunktionsmaskiner Integrex, detta för att slippa flera uppsättningar med tappad noggranhet och effektivitet.
Programmeringen görs i Mazaks egna Mazatrol Matrix programspråk, en form av dialog programmering, som är mycket användarvänlig och enkel.

När fräskonturerna eller svarvformerna blir för komplicerade använder vi vårt externa programmeringssystem, Gibbs cam, som vi har licens för full 5-sidig bearbetning.
Gibbs cam jobbar mot de flesta förkommande filformat IGS, parasolid med flera.

MF jobbar med produkter som är relativt stora från cirka 50-550mm i diameter. Med mycket höga toleranskrav, Iso 6, samt tuffa kastkrav och lägesriktighetskrav.

För att verifiera våra bearbetningar kommer vi under åren 2009 att starta upp en mätavdelning med en ny koordinatmätmaskin.


Tillverkningsflöde

I många fall börjar det med ett kundbesök där vi undersöker behoven hos vår kund och om kundens detaljer passar vår produktion.
När vi bestämt att kunden har lämplig produktion, lämnar vi en offert, gör en provserie och sedan serieproduktion. I vissa fall gör vi serieproduktion direkt, i andra fall gör vi produktion utan offert. En efterkalkyl görs efter jobbet är klart.

Vi vill jobba fördjupat med våra kunder vilket innebär bra kommunikationsvägar, diskussioner om ritningar eller tillverkningssätt.

Normalt flöde:

Kundbesök
Offert
Order
Ordererkännade
Inköp av material
Produktion
Ev slutkontroll,montering
Leverans till kund

Vår styrka i korthet:

MF är bra på komplicerad bearbetning i små serier. Detaljer med flersidig bearbetning.
Vi har även bra möjligheter att tillverka komplicerade detaljer rationellt då en av våra flerfunktionsmaskiner är utrustad med robotladdning.

Hasa 2009
MF Precision i Ljusdal AB, Norrkämstaleden, 827 31 Ljusdal, Tel: 0651 - 14510, Fax: 0651 - 76 77 25


Proffset på 5-axlig multitasking MF Precision CNC Operatör Industri Teknikindustri Ljusdal Ravema Mazak
Metallindustri Svarvning Fleropertionsmaskiner kvalitet Prototyper Verkstadsutbildning Lediga jobb Hälsingland
Årets företagare 2007